۳ فروردین ۱۳۸۵، ۱۷:۵۶

ابراهيم الجعفري:

اميدوارم گفتگو ميان ايران و آمريكا درباره عراق درعمل انجام شود

اميدوارم گفتگو ميان ايران و آمريكا درباره عراق درعمل انجام شود

ابراهيم الجعفري ابراز اميدواري كرد تا گفتگو ميان آمريكايي ها و ايراني ها درباره عراق عملا انجام شود.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، جعفري امروزدر پاسخ به سوالي در اين زمينه گفت : تاكنون نشنيده ام كه چنين ديدارهايي انجام شده است، اما واكنشهاي مثبت ميان طرفين نكته خوبي است، لذا آن راپاسخگويي مثبت ومنحصر به فرد مي دانم و اميدوارم كه عملي شود.

جعفري گفت : همچنان اميدوارم كه همه كشورهاي جهان ارتباط را با قطع بودن روابط و حالات تنش را با تسامح وتعامل عوض كنند، به ويژه اينكه ايران كشور همسايه ما است كه به طور مستقيم يا غير مستقيم، مسائل مثبت و منفي آن با كشورهاي ديگر بر عراق انعكاس دارد.

وي افزود: اميدواريم كه گفتگوها ميان تهران و واشنگتن خوب و مثبت باشد.

جعفري گفت : تاكيد مي كنم كه اين مسئله هرگز به معناي دخالت درامور داخلي ما نمي باشد، مسائل داخلي ما به اراده عراقي ها بستگي دارد، اما تقويت روابط با كشورهاي همسايه و جهان فضاي منطقه اي و بين المللي را براي رشد روند سياسي در عراق به شكل مثبت فراهم مي كند.

رئيس جمهوري عراق از درخواست حكيم براي انجام گفتگو ميان آمريكا و جمهوري اسلامي ايران درباره عراق حمايت كرد.

دفتر جلال طالباني نيزاعلام كرد كه رئيس جمهوري عراق از درخواست سيدالعزيزحكيم (رئيس فراكسيون ائتلاف عراق يكپارچه ) به اينكه ايران وايالات متحده براي حل اختلافاتشان درباره عراق و راههاي ثبات آن با هم گفتگو كنند، پشتيباني مي كند.

جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا نيز با اعلام موافقت خود با انجام گفتگو ميان كشورش و ايران درباره تحولات عراق بار ديگر اتهامات بي پايه و اساس خود را عليه اين كشور مبني بردخالت درناآرامي هاي عراق تكرار كرد،تا نشان دهد بر خلاف حسن نيت تهران، واشنگتن تنها به دنبال جنجال سازي و فرار از واقعيت است.

بوش با تكرار مجدد اتهامات بي پايه و اساس عليه ايران مبني بر دخالت در نا آرامي هاي عراق  اظهار داشت: " موافقت خود را با درخواست زلماي خليل زاد اعلام كرده است، و به او گفته است بايد به آنها ابلاغ كني كه تلاشهاي ايجاد خشونت طائفه اي يا چه بسا وارد كردن عناصري كه ممكن است به ساخت بمب ها در عراق به كار برده شوند، براي ايالات متحده غير قابل قبول خواهد بود."

با وجودي كه ايران براي انجام گفتگو درباره عراق با مقامات آمريكا اعلام آمادگي كرده ، اما آنها اتهامات بي پايه و اساس عليه تهران راهمچنان تكرارمي كنند تا نشان دهد آمريكايي ها درعمل هيچ علاقه اي به گفتگو براي حل مشكلات ندارند و برعكس به دنبال جوسازي و متنشج كردن بيش از پيش اوضاع منطقه به ويژه عراق هستند.

با اين حال چند گروه سياسي وابسته به اقليت و طيف علاوي(نخست وزير سابق) كه در انتخابات پارلماني 15 دسامبر(24 آذر) در كسب راي اعتماد اكثريت ملت عراق شكست خوردند، مخالفت خود را با انجام اين گفتگوها اعلام كردند.

برخي تحليلگران مدعي هستند كه ايران ممكن است از نفوذ خود در عراق براي اعمال فشار بر آمريكا به منظور حل مشكلاتي كه با آن روبرو است به ويژه در پرونده هسته اي استفاده كند.

کد خبر 305289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha